Частина даних про майбутню гру була оприлюднена хакерами, але за її достовірність ніхто не гарантує (Фото:GSC Game World)

Росіяни, які вимагали від GSC Game World «змінити своє ставлення до геймерів з РФ, розбанити адміністратора VK-групи і зробити російську локалізацію», у відповідь на відмову виконати їхні вимоги оприлюднили дані майбутньої гри.

GSC Game World відреагувала на здирства категорично, відмовившись виконувати вимоги хакерів.

«Ми — українська компанія, і, як більшість українців, теж побачили останнім часом безліч набагато страшніших речей: наші зруйновані будинки, понівечені долі та смерті наших близьких, — пишуть розробники. — Залякати подібними діями нас не вдасться. Шантажувати теж. Наша принципова позиція щодо підтримки України незмінна».

У своєму офіційному акаунті в Twitter компанія порадила фанатам гри не звертати уваги на можливі зливи, зокрема тому, що інформація в них може бути недостовірною.

У відповідь хакери опублікували 15 ГБ із обіцяних 30.

У зливі є різні дизайн-документи, артбуки, концепти, напрацювання і, за словами росіян, сюжет гри.

Компанія GSC Game World – відомий український розробник ігор. З початку війни вона релокувала частину співробітників до Європи, решта залишилася в Україні, і багато з них поповнили лави ЗСУ. Один із них, геймдизайнер Володимир Єжов, загинув у грудні 2022 року, захищаючи Бахмут.

З моменту початку повномасштабного вторгнення GSC чітко заявила про свою підтримку України. Компанія вилучила свої ігри з російськомовного сегменту Steam, а також перейменувала майбутню гру Heart of Chernobyl на Heart of Chornobyl

Через це на компанію обрушилася хвиля хейту від росіян. Крім хакерів з ВКонтакте, GSC Game World не злюбили й офіційні органи РФ. Роскомнагляд заблокував сайт гри S.T.A.L.K.E.R.2.

От Admin